Feyenoord greep mis bij Bosvelt

Maurice (mbn)
Technisch directeur Mark Wotte en trainer Ruud Gullit hebben gisteren Paul Bosvelt nog gebeld om hem namens Feyenoord een aanbieding te doen. De speler bleek echter al zijn keuze te hebben gemaakt.

De afgelopen weken kwam de naam Bosvelt met name in de supporterskringen rond Feyenoord steeds vaker naar boven. De technische staf van Feyenoord besprak een eventuele terugkeer van de middenvelder en besloot gisteren om hem te benaderen. Zowel Wotte als Gullit belden de middenvelder, maar op dat moment kwamen ze te laat. De keuze van Bosvelt voor SC Heerenveen was gemaakt.

Voor Gullit nu een streep door de rekening: "Van mij mocht Bosvelt terug, prima. Hij kan nog heel belangrijk zijn. Zijn ervaring telt in een kleedkamer. Maar als we een zelfde type middenvelder vinden die jonger is dan hij, dan moet ik bij de directie kunnen zeggen: die speler wil ik voor volgend seizoen zéker halen. Én Bosvelt erbij én een sterke, jongere verdedigende middenvelder; dat was natuurlijk het ideale plaatje geweest."

Feyenoord wilde aan Bosvelt een zelfde traject aanbieden als aan Van Wonderen eerder. Bosvelt zou zijn carričre kunnen afsluiten in Rotterdam, waarna hij in dienst zou kunnen blijven van de club. Van Wonderen is momenteel in dienst als scout bij Feyenoord en wordt misschien binnenkort ook ingezet als trainer.

De reden dat Feyenoord zo laat Bosvelt benaderde was tweezijdig. De club twijfelde over het niveau dat Bosvelt nog zou aankunnen en wilde daar intern goed over praten, alvorens hem een aanbieding te doen. Daarnaast kon doordat Wotte in Brazilië zat, voor de laatste verplichtingen voor het stopgezette samenwerkingsverband met América Belo Horizonte, pas gisteren actie worden ondernomen.