Sauber 'in stijgende lijn'

Mischa (HPoi)
Jacques Villeneuve maakte geen prettige seizoenstart mee. Hij kwam vele malen negatief in het nieuws omdat zijn teammaat Felipe Massa altijd sneller was dan voormalig Wereldkampioen Jacques Villeneuve. Toch is hij nu 'vol vertrouwen'.

Villeneuve wist afgelopen weekend als zesde te finishen en sleepte zo drie waardevolle WK-punten binnen voor Sauber Petronas. "“We hebben daar maximaal geprofiteerd van de mogelijkheden”. Voor de eerste keer was de wagen zo goed dat ik op de limiet kon gaan. Daarbij kwam nog eens de goede tactiek van de pitcrew. Het nieuwe aërodynamisch pakket was een stap in de goede richting. Verder konden we meer doen met de mechanische set-up dan in voorgaande races en hadden we een vernieuwd traction control-systeem, gebaseerd op mijn feedback en aangepast aan mijn rijstijl.”

Jacques mag dan tot nu toe langzamer zijn geweest dan Felipe, hij staat nu in de stand van het wereldkampioenschap boven zijn teammaat. Villeneuve staat nu dankzij zijn goede prestatie in Imola met drie punten op de zestiende plaats en Massa met twee punten op plaats achttien.

De testdagen van Sauber
Gisteren testte Massa de Sauber op het circuit van Fiorano. Massa zette een snelste tijd neer van 0.57.870 en reed in totaal 125 ronden. Felipe testte onder meer een aantal voorvleugels om een keuze te kunnen maken welke het beste te gebruiken is tijdens de Grandprix van Spanje.

Ook vandaag heeft Felipe Massa wederom de Sauber-C24 uitgebreid getest. Hij reed in totaal 116 ronden en zijn snelste tijd was vandaag een 0.58.566. Jacques Villeneuve neemt morgen, donderdag, het stuurtje van hem over.