BAR ontkent bedrog

Maurice (mbn)
Teambaas Nick Fry van BAR ontkent dat zijn team gebruik heeft gemaakt van een verborgen tweede brandstoftank. Volgens hem was de FIA op de hoogte van de systemen waarmee BAR op Imola reed.

Gisteren werd veel gespeculeerd over de reden van de FIA om in beroep te gaan tegen de beslissing van de stewards. Daarbij werd zelfs gedacht dat BAR een voor de FIA onbekende extra brandstoftank in de auto zou hebben gehad. Een dergelijke misstap van het team zou kunnen leiden tot uitsluiting uit dit seizoen van de Formule 1.

Nick Fry van BAR ontkent echter dat dit het geval is: "Het team is eigendom van twee brandschone internationale bedrijven, met een enorme integriteit. Denken mensen werkelijk dat we expres de regels zouden overtreden? We hebben niks verborgen."

Volgens Fry wist de FIA van het brandstofsysteem: "De FIA heeft het onderdeel gezien en heeft het verschillende keren eerder geïnspecteerd. Zijn zijn volledig bekend met het systeem." Toch zou het beroep zeer ongunstig kunnen uitpakken voor zijn team, maar daar wil Fry niet aan denken: "We hangen het geloof aan dat het goede op het eind zal overwinnen. Op geen enkel moment was de auto te licht en ik geloof niet dat we iets verkeerd hebben gedaan."