Button: doorbraak problemen BAR

Wouter (ziggyziggyziggy)
Jenson Button gelooft dat een nieuw aerodynamisch pakket een directe weerslag zal hebben op de prestaties van BAR Honda tijdens het volgende Grand Prix-weekend, over een week in San Marino. Tijdens tests in Barcelona brak Button met de verbeterde wagen direct het officieuze ronderecord.

Button vertelde aan het Engelse tijdschrift Autosport: "Het is ondenkbaar dat we op Imola niet sneller zullen zijn. We hebben een doorbraak geforceerd. De wagen heeft meer downforce en stabiliteit en is een stuk voorspelbaarder in snelle bochten."

Verondersteld wordt dat de BAR 007 een probleem had met de luchtstroom achter de voorvleugel. Dit probleem zou nu eindelijk definitief verholpen zijn en Button noemde de afgelopen testweek de beste week die hij ooit met BAR heeft meegemaakt.

Teamgenoot Takuma Sato is wat gereserveerder, maar ook hij verklaart dat de wagen er een stuk op vooruit is gegaan. Overigens waren er plannen om Sato met een nieuw chassis te laten rijden op Imola, omdat zijn huidige wagen niet meer voldeed sinds hij ermee was gecrashed tijdens een training in Australië, maar het lukt het team niet om de nieuwe wagen op tijd klaar te hebben.