PSV haalt hekken weg

Olga (Nuongirl)
PSV zal voor volgend seizoen de hekken in het Philips-stadion weg gaan halen. De Eindhovense club wil daarmee klantvriendelijker zijn.

"We nemen een risico", aldus een woordvoerder donderdag, "maar daartoe zijn we bereid. We hebben voldoende vertrouwen in onze supporters."Het voorbeeld hebben de Eindhovenaren afgekeken van de Engelse competitie, waar hekkenvrije stadions al langer bestaan. "Daar kan het ook, dus waarom hier niet."

In 2001 stond de club al op het punt om de hekken te gaan verwijderen, maar toen liep het in de kwartfinales van het toernooi om de UEFA-beker uit de hand. In de thuiswedstrijd tegen het Duitse Kaiserslautern probeerden verhitte PSV-supporters het veld te betreden.

De club gaat nu kijken naar andere veiligheidsmaatregelen, zoals een aangescherpte opleiding van de stewards. Ook zijn de Eindhovenaren in overleg met de KNVB over de begrenzing van de stadionverboden. "Nu kunnen we hoogstens een stadionverbod van twee jaar opleggen, terwijl wij willen dat die grens naar minstens tien jaar gaat."