'We zijn erin blijven geloven'

Olga (Nuongirl)
Trainer Guus Hiddink was na afloop van de Champions League wedstrijd tegen Lyon de eerste om toe te geven dat hij in augustus vorig jaar zijn geld er niet op had durven zetten dat PSV de halve finale zou halen van de Champions League.

De succesvolle coach verklaarde het succes van zijn ploeg door de geslaagde combinatie van frisheid en routine van zijn team. " Die twee zaken zijn goed in elkaar gevallen. De komst van Cocu bijvoorbeeld was belangrijk. Hij heeft routine én ambitie en kwam niet om hier uit te hobbelen. Verder heeft iedereen in de groep een vrij klein ego. Ze zijn niet snel beledigd en hebben het vermogen snel te leren."

Wilfried Bouma was van mening dat de Eindhovense ploeg verdiend de halve finales had behaald. "We hebben opnieuw laten zien dat we een goede ploeg zijn. We hebben ons na die snelle achterstand niet gek laten maken en zijn erin blijven geloven. Dat is de sterkte van dit team."

Mark van Bommel noemde de 0-1 achterstand na tien minuten spelen een flinke domper. " Ook nog door een fout van onszelf. Maar daarna hadden we de wedstrijd wel aardig in de greep. Zonder veel kansen te krijgen overigens. De eerste verlenging was voor hen, maar de rest van de wedstrijd voor ons. We waren misschien niet echt beter, maar we controleerden het wel. Dan verdien je door te gaan. Nu AC Milan, ja. Ik heb hen twee keer gezien tegen Inter. Ze zijn nog veel beter dan Lyon."