Bridgestone zoekt meer teams

Mischa (HPoi)
De Bridgestone banden blijken een mindere band te zijn dan de Michelin banden. Michelin is in het voordeel, omdat het meer teams van schoeisel voorziet dan Bridgestone. Michelin kan zo veel nuttige data verzamelen, een voordeel wat Bridgestone niet heeft.

Bridgestone weet dat maar al te goed en ziet deze situatie graag veranderen. Tot nu toe voorziet deze bandenleverancier alleen Scuderia Ferrari, Jordan Grand Prix en Minardi F1 van schoeisel. Jordan en Minardi zijn sowieso teams die weinig testen en zo ook niet veel data kunnen verzamelen voor Bridgestone. Daarom is deze bandenleverancier op zoek naar teams die wellicht ook intresse hebben in Bridgestone banden.

Technisch manager van Bridgestone, Hisao Suganuma: "De kwaliteit van ons werk met Ferrari ligt heel hoog, maar als andere teams onze banden willen gebruiken, willen we graag met hen onderhandelingen beginnen." Suganuma zegt echter wel 'genoeg gegevens' te kunnen verzamelen omdat het nauw samen werkt met Ferrari, maar 'extra data is natuurlijk altijd beter'.

Tenslotte wil deze technisch manager van Bridgestone ons op het hart drukken dat ze echt hard, heel hard werken om weer op een goed niveau terecht te komen. "Er is nog steeds tijd," aldus Suganuma. "De 2005 kalender is lang. Ferrari zal opnieuw winnen, daar twijfel ik niet aan."