Pellegrini ziet nog kansen in Alkmaar

Olga (Nuongirl)
De Chileense trainer van Villarreal, Manuel Pellegrini, reageerde laconiek na de 2-1 thuisnederlaag tegen AZ in de kwartfinales van de UEFA cup.

"We zijn nu verplicht om in Alkmaar te winnen en er zijn mogelijkheden, want AZ is een ploeg die heel open speelt", verklaarde de Chileense trainer. "De ploeg heeft pijn, want deze nederlaag hadden we niet verwacht. We moeten nu karakter tonen en net als Alkmaar een uitwedstrijd winnen."

Pellegrini weigerde om een beschuldigende vinger te wijzen richting Juan Roman Riquelme, die een penalty miste. "Ook na de strafschop hebben we nog genoeg kansen gehad om een voorsprong te nemen."

"We hebben een goede eerste helft gespeeld en we hebben de kansen gehad om te winnen. Onze tegenstanders maakten echter wel een tweede doelpunt. We hebben een wedstrijd verloren, die we nooit hadden mogen verliezen. Maar het is helaas toch gebeurd."

De trainer Van AZ, Adriaanse, had linksback Tim de Cler gepasseerd om te gaan spelen met een extra middenvelder. "Ik was niet verrast door de speelstijl van AZ en de manier waarop ze vanaf het begin probeerden het spel te maken. Het is een ploeg die bezig is aan een buitengewone reeks UEFA Cupduels. En ze hadden 23 duels op rij niet verloren in Nederland."