PS05 wellicht zonder testkilometers naar Imola

Mischa (HPoi)
Zoals eerder bericht zal Minardi in Imola aan de start verschijnen met de PS05, de nieuwe wagen van het team. Of het team echter nog tijd en geld heeft om het geheel te testen is twijfelachtig.

Minardi-woordvoerder Graham Jones:”Volgende week zou de shakedown zijn van de PS05. Maar of wij de wagen hiervoor op tijd af hebben is nog maar de vraag. We zijn overuren aan het draaien om de nieuwe Minardi op tijd af te hebben voor de geplande shakedown. Ons doel is natuurlijk om voor de race in San Marino al wat gereden te hebben met de PS05, maar we kunnen dat nu niet garanderen.”

Minardi-PS05 niet radicaal anders
In tegenstelling tot wat Paul Stoddart ons wil doen geloven is de nieuwe Minardi helemaal niet spectaculair. Patrick Friesacher: ”Dat de auto er radicaal anders uitziet klopt niet. Het is echter wel een grote sprong voorwaarts voor ons, de huidige Minardi is al vier jaar oud. Met de oude wagen valt niets te winnen, de nieuwe is wat ronder en mooier maar ik zou niet willen zeggen dat deze radicaal anders is dan andere Formule-1 wagens.”

Nieuwe Cosworth-motor voor PS05
De PS05 is dus gloednieuw en deze nieuwe wagen zal ook een andere en sterkere motor hebben dan de oude Minardi. Deze Cosworth-motor zal 60 PK meer hebben dan de motor die in Australië, Maleisië en Bahrein door het team is gebruikt.