'Toch contact tussen Frisk en Rijkaard'

René (Eilanden)
Barcelona-coach Frank Rijkaard en ex-scheidsrechter Anders Frisk zouden volgens het rapport van UEFA-lid Pascal Fratellia wel degelijk gepraat hebben tijdens de rust van de Champions League-wedstrijd tussen Barcelona en Chelsea.

Dit rapport ondersteunt het verhaal van Chelsea-coach Jose Mourinho, die in de media meldde dat de Nederlander scheidsrechter Frisk in de rust van de wedstrijd had proberen te beinvloeden en daarmee volgens Mourinho succesvol was geweest, omdat Chelsea-spits Drogba in de ogen van zijn coach in de tweede helft onterecht met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

'De scheidsrechter heeft ons gemeld dat er contact geweest is, zodra ze het terrein verlaten hadden tot aan de deur van Frisks kleedkamer (die gesloten bleef). Rijkaard wilde bij de ingang van de tunnel Frisk begroeten en probeerde met hem te praten toen ze de trap opgingen. Frisk heeft ons gezegd dat hij toen aan de Nederlander verklaarde dat het niet de plaats noch het moment was om het over een wedstrijdsituatie te hebben. Bovendien vroeg Frisk Rijkaard om terug naar zijn eigen kleedkamer te gaan', aldus Fratellia in het rapport.

De beweringen van Mourinho veroorzaakten veel commotie en leidde er uiteindelijk toe dat Frisk besloot om een punt te zetten achter zijn loopbaan, nadat hij doodsbedreigingen had onvangen van Chelsea-fans. De UEFA startte een disciplinaire procedure tegen Jose Mourinho en schorste hem uiteindelijk voor twee Champions League-duels vanwege het in diskrediet brengen van de sport en het uiten van bedrieglijke verklaringen. De eerste van twee wedstrijden schorsing voor de Chelsea-coach was overigens afgelopen woensdag in het gewonnen thuisduel tegen Bayern Munchen.