Teams boycotten vergadering

Maurice (mbn)
De negen teams, die nog geen contract voor na 2007 hebben getekend, hebben afgesproken om vergaderingen over de Formule 1 na 2007 te boycotten. De eerste vergadering waar de teams niet op zullen komen dagen is op 15 april in Parijs.

Gisteren hielden negen teams en vier motorfabrikanten besprekingen over 'Grand Prix Racing' na 2007. Verschillende werkgroepen van de teams presenteerden daar plannen voor de GPWC of eventueel om in de Formule 1 te worden geïmplementeerd. Belangrijkste afspraak die de teams maakten was echter van andere aard. Die afspraak is om vergaderingen van de FIA en Bernie Ecclestone over de periode na 2007 te boycotten.

De teams willen eerst de eigen plannen goed hebben uitgewerkt, voordat ze met de FIA en Ecclestone willen praten. Nick Fry van BAR vertelde: "Niemand zal de vergadering bijwonen. Wij zijn homogeen en werken onze eigen plannen uit. Daarmee gaan wij in de zomer pas mee naar de FIA en F1-baas Bernie Ecclestone."

Op 15 april had de FIA een vergadering uitgeschreven in Parijs om over de regelgeving van de Formule 1 in 2008 te bespreken. Nu negen teams en vier motorfabrikanten hebben afgesproken daar niet naar toe te gaan, zal de vergadering hoogstwaarschijnlijk net als vorige keer alleen Ferrari trekken.