Blessure van Mathijsen valt mee

Maurice (mbn)
De knieblessure die Joris Mathijsen bij het Nederlands elftal opliep en waar hij tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord extra last van kreeg, blijkt nu mee te vallen. De medische staf van AZ denkt dat de verdediger donderdag alweer mee zou kunnen doen.

Bij het Nederlands elftal liep Mathijsen een zogenoemde 'jumping knee' op. Een knieblessure die vaak bij volleyballers voorkomt. In de wedstrijd tegen Feyenoord afgelopen weekend moest Mathijsen door deze blessure uitvallen en er werd gevreesd dat hij de komende tijd uitgeschakeld zou zijn. Een echoscopie wees uit dat de blessure meevalt.

De centrale verdediger van AZ heeft een ontsteking in de kniepees, maar zou in de komende week alweer gewoon kunnen trainen en spelen. Hij kan volgens de medische staf van AZ misschien zelfs donderdag in het UEFA Cup-duel met Villarreal spelen.

Trainer Co Adriaanse is iets voorzichtiger: "Donderdag spelen we tegen Villarreal en zondag moeten we alweer aantreden tegen Ajax. Dat weegt mee in mijn beslissing of ik Mathijsen opstel. In elk geval staat de gezondheid van mijn spelers voorop."