Broers De Nooijer kondigen afscheid aan

Olga (Nuongirl)
Gérard en Dennis de Nooijer zetten na dit seizoen een punt achter hun profcarrière. Hun huidige club Dordrecht heeft onlangs formeel ontslag aangevraagd voor de tweelingbroers, die maandag 36 worden. Daarop besloten Gérard en Dennis de eer aan zichzelf te houden. Vanaf het volgende seizoen zullen ze terugkeren bij hun jeugdliefde Racing Club Souburg.

In het Rotterdams Dagblad zegt Gérard de Nooijer dat de beslissing om te stoppen mede te maken heeft met het feit dat Dordrecht niet met het duo verder wilde. "Tijdens de winterstop zou er met ons worden gesproken over de toekomst, maar dat is niet gebeurd. En daarna is nooit de intentie uitgesproken dat de club verder met ons wilde. Bovendien heeft de nieuwe trainer (Jurrie Koolhof, red.) niks van zich laten horen. Dan weet je eigenlijk al dat het over is. En voordat anderen nu voor ons gaan beslissen, hebben we zelf het besluit genomen."

Broer Dennis reageerde in dezelfde krant op de kritiek van enkel spelers van Dordrecht, die zeiden dat ze de broers te dominant vinden. "We zijn altijd verwend geweest met eredivisievoetbal. We hebben dit seizoen gemerkt dat het verschil toch wel erg groot is. De publieke belangstelling is minder, de ambiance is minder en ook de beleving is minder. Dat is wel eens moeilijk. Wij willen altijd winnen, ook tijdens de trainingspartijtjes."

De tweeling, die ook samenspeelden bij Sparta en SC Heerenveen, zullen zich in Zeeland ook gaan bezighouden met de jeugd, samen met voormalig Sparta-trainer Dolf Roks zijn ze in 2004 de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) begonnen en dat willen ze nu verder gaan ontwikkelen. "We willen het niveau omhoog brengen", aldus Dennis. "Onze grote droom is dat er ooit weer een profclub in Zeeland komt."