Uitslag Grand Prix van Bahrein

Wouter (ziggyziggyziggy)
Fernando Alonso heeft in een bloedheet Bahrein op overtuigende wijze zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Spanjaard bleef moeiteloos Jarno Trulli en Kimi Räikkönen voor. Ferrari reed een teleurstellende race: Rubens Barrichello eindigde buiten de punten en Michael Schumacher viel uit.

Bij de start van de opwarmronde kreeg Christian Klien zijn wagen niet van de grid. Hij werd de pits ingeduwd en werd daarmee de eerste uitvaller. Bij de start van de race pakte Alonso direct de raceleiding. Teamgenoot Giancarlo Fisichella viel al na vier ronden uit met een defecte motor.

Alonso kwam al snel onder druk te staan van Michael Schumacher, maar tot een gevecht kwam het niet. In bocht negen blokkeerde de Duitser zijn remmen en reed vervolgens direct naar de pits om zijn wagen in de garage te parkeren met versnellingsbakproblemen. Ook Barrichello's auto had problemen, maar hij wist de race uit te rijden, zij het op een negende plaats.

Opvallend was de prestatie van Pedro de la Rosa in de McLaren Mercedes. De invaller van Juan Pablo Montoya leverde rondenlang gevechten met achtereenvolgens Rubens Barrichello en Mark Webber. Beiden moesten uiteindelijk het onderspit delven en de la Rosa reed naar een prima vijfde plaats.

BAR Honda werd geplaagd door remproblemen. Nadat Takuma Sato uit was gevallen met een oververhitte remschijf, leek ook Jenson Button hetzelfde lot ten deel te vallen. Door een aangepaste rijstijl wist de Brit zijn wagen nog een tijd in de race te houden, maar een defecte koppeling tijdens zijn laatste pitstop betekent ook voor hem het einde van de race.

Uitslag Grand Prix van Bahrein:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1 1:29:18.531
2 Jarno TrulliToyota F1 + 13.409
3 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes + 32.063
4 Ralf SchumacherToyota F1 + 53.272
5 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes + 1:04.988
6 Mark WebberBMW Williams F1 + 1:14.701
7 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
8 David CoulthardRed Bull Racing + 1 ronde
9 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari + 1 ronde
10 Tiago MonteiroJordan Grand Prix + 2 ronden
11 Jacques VilleneuveSauber Petronas + 3 ronden
12 Patrick FriesacherMinardi F1 + 3 ronden
13 Christijan AlbersMinardi F1 + 4 ronden
- Jenson ButtonBAR Honda koppeling
- Takuma SatoBAR Honda remprobleem
- Nick HeidfeldBMW Williams F1 motor
- Michael SchumacherScuderia Ferrari versnellingsbak
- Giancarlo FisichellaRenault F1 motor
- Narain KarthikeyanJordan Grand Prix batterij
- Christian KlienRed Bull Racing electronica