Versnellingsbak probleem voor Ferrari

Maurice (mbn)
Een kapotte versnellingsbak hield Rubens Barrichello vanmiddag tijdens de vrije training aan de kant. Het team doet nu zijn best om morgen een extra versnellingsbak voor Rubens Barrichello aanwezig te hebben.

De vervroegde ingebruikname van de F2005 levert ook bij een groot team als Ferrari problemen op. Zo had het team normaal gesproken pas zondag voor de race een extra versnellingsbak gehad. Nu de versnellingsbak van Barrichello kapot is, vliegt men de extra versnellingsbak voor morgen extra snel in.

Zaterdag zou Barrichello dan de versnellingsbak kunnen gebruiken, maar het team hoopt eigenlijk de oude te kunnen repareren en wil de nieuwe dan pas zondag in de F2005 van Barrichello te monteren. Probleem is dan dat het team de FIA moet overtuigen dat de oude dusdanig kapot is dat die vervangen moet worden, terwijl ze deze dan juist hebben gerepareerd. Mocht de nieuwe versnellingsbak in de auto van Barrichello worden gemonteerd, moet het team bovendien hopen dat er dit weekend niet nog één kapot gaat.

Zo ervaart het team ook wat het is om niet teveel reserveonderdelen te hebben. De extra versnellingsbak was te laat klaar om vandaag al in Bahrein aanwezig te zijn en de vraag is of het team bij meer reserveonderdelen dit probleem heeft.