Hechtingen voor Tom Boonen

Maurice (mbn)
Tom Boonen heeft na een valpartij gisteren in de Driedaagse de Panne enige tijd bij de dokter moeten doorbrengen. Naast flink wat blauwe plekken waren drie hechtingen nodig aan zijn hand.

Na 50 kilometer in de koers crashte Boonen. Hoewel de valpartij op het eerste gezicht weinig kwaad had gedaan bij de Belg en hij de etappe gewoon uitreed, moest hij achteraf toch naar een arts. Daar werd zijn linkermiddenvinger gehecht, omdat de pees open lag en er een gevaar bestond voor een ontsteking. Daarnaast was Boonen flink stijf en had hij lichte pijn aan rug en bekken.

Zelf vertelde Boonen over de val: "Dit was werkelijk een baaldag. Ik was samen met Cretskens snel voorin aan het rijden toen Wilfried plots in de goot klem raakte naast het beton. In zijn val nam hij mij mee. Om het af te maken ben ik wat later dan nog op paaltjes gereden."

Boonen wil de val zijn voorbereiding op zondag niet laten verstoren: "Woensdag start ik in elk geval in de Driedaagse. Maar als ik echt niet voort kan, hou ik het meteen voor bekeken."

Vele renners noemen de Driedaagse te gevaarlijk, maar Boonen wil daar niet over klagen: "In de koers heb je natuurlijk altijd meer risico's op een val dan op training, maar eigenlijk kan zoiets overal gebeuren. Hoewel, die rondjes vandaag waren toch ook geen verbetering. Toch heb ik geen spijt dat ik de Driedaagse rijd. We hebben vandaag 200 km hard gekoerst en morgen is er nog een lange dag."