Armstrong toch in Brabantse Pijl

Roel (jozef444)
Armstrong gaat aanstaande zondag toch van start in de Brabantse Pijl. Eerder had hij deze wedstrijd uit zijn agenda geschrapt vanwege zijn ziek zijn tijdens Parijs-Nice.

De Brabantse Pijl is voor de Amerikaan vooral een voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen die een week later wordt verreden. Verder rijdt de zesvoudig tourwinnaar dinsdag nog de wedstrijd Parijs-Camembert.

Organisator van de Brabantse Pijl Pascal Demol: "Er wordt over een geweldig parcours gereden, er zijn meerdere beklimmingen van de Alsemberg, de Bruineput en de Lindenberg. Hierdoor kan Armstrong zijn conditie op peil brengen voor de Ronde van Vlaanderen en later in het jaar de Tour de France. Voor ons als organisatie is het natuurlijk schitterend dat hij meerijdt, het zorgt voor veel extra publiciteit. Niet alleen Armstrong bevestigde vandaag zijn deelname aan de koers ook de regerend wereldkampioen Oscar Freire deed dat."

Ploegleider Johan Bruyneel: "Lance voelt zich nu weer goed en heeft zin om alsnog deze koers te gaan rijden. De Brabantse pijl is ideaal om zijn conditie verder op te bouwen en op scherp te zetten."