McEwen zet punt achter voorjaar

Maurice (mbn)
Robbie McEwen heeft besloten de komende weken alle klassiekers en semi-klassiekers links te laten liggen. Hij gaat zich nu richten op de Giro d'Italia.

McEwen had graag in Milaan - San Remo willen starten om zijn kansen in de sprint te kunnen beproeven. Echter voor de tweede maal in twee maanden heeft hij een flinke griep. Daarom zet hij nu een kruis door het voor zijn ploeg, Davitamon - Lotto, belangrijke voorseizoen. Beter worden en trainen voor de Giro is zijn motto nu.

McEwen zelf vertelde: "Het is de tweede griepaanval in evenveel maanden tijd. Ik heb er nu genoeg van. Maar opnieuw gezond worden, staat nu voorop, fietsen komt op de tweede plaats. Ik vergeet mijn voorjaar volledig en focus me op de Giro. Het is doodjammer, maar zoals ik nu ben, kan ik niets uitrichten tegen mannen die van de voorjaarswedstrijden hun absoluut hoofddoel hebben gemaakt."

Met name voor de E3-prijs, Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs werd gedacht dat McEwen best een kans had om te winnen. Zelf denkt hij dat hij op zijn vroegst weer half april aan wedstrijden zal deelnemen.