Oranje hoeft niet meer voor Kluivert

Da_Sandman
De interlandcarrière van Patrick Kluivert zit er volgens de spits zelf zo goed als op. In de Engelse media laat de speler van Newcastle United weten dat spelen voor Oranje niet meer belangrijk voor hem is.

Kluivert werd sinds het Europees Kampioenschap in Portugal van afgelopen zomer, waar de ex-Ajacied geen minuut in actie kwam, niet meer geselecteerd voor het Nederlands Elftal. "Om eerlijk te zijn zou ik niet eens weten wat ik zou doen als ik onverhoopt toch nog mocht worden opgeroepen. Het intereresseert me niet meer of ik nou een uitnodiging krijg of niet. Dat hoofdstuk van mijn carrière is waarschijnlijk afgesloten", aldus Kluivert.

Nog maar een paar maanden geleden vroeg Kluivert zich af wat hij nog meer moest doen om in aanmerking te komen voor een selectie door bondscoach Marco van Basten. Nu lijkt het hem niet meer te interesseren. "Alles wat me op dit moment bezighoudt, is zo goed mogelijk spelen voor Newcastle United. Ik doe er alles aan om hier te slagen, want ik heb het hier zowel op als buiten het veld enorm naar m'n zin."

Patrick Kluivert speelde in totaal 79 interlands, waarin hij 40 trefzeker was. Zijn laatste interland was de verloren oefenwedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen Ierland in de aanloop naar het EK. De spits beleefde zijn mooiste Oranje moment ook tegen Ierland, in 1995 op Anfield Road in Liverpool. Kluivert schoot Nederland met twee doelpunten in het play-off duel naar het EK in Engeland.