UEFA klaagt Chelsea aan

Olga (Nuongirl)
De Europese voetbalbond UEFA is een officieel onderzoek gestart naar Chelsea-manager José Mourinho, dienst assistent Steve Clark en veiligheidsmedewerker Les Miles.

Vorige maand weigerde de Engelse club na afloop van de Champions League wedstrijd tegen Barcelona de pers te woord te staan. De club wordt ook valse beschuldigingen ten laste gelegd.

Begin deze maand diende Chelsea een klacht in bij de UEFA. Volgens hen zou de coach van Barcelona, Frank Rijkaard, in de rust van de wedstrijd een gesprek hebben aangeknoopt met de Zweedse scheidsrechter Anders Frisk. Volgens Mourinho zou Rijkaard zelfs de kleedkamer van de Zweed binnen zijn geweest.

Na de pauze stuurde Frisk Chelsea-aanvaller Didier Drogba uit het veld en dat was de basis voor een rel. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op dat scheidsrechter Frisk met de dood bedreigd werd. De arbiter stopte daarop met fluiten.

De UEFA neemt de zaak zeer hoog op, getuige de verklaring van maandagochtend. "De beschuldigingen van Chelsea zijn onterecht en nergens op gebaseerd. Met deze beweringen heeft de technische staf van Chelsea een vergiftigde en negatieve sfeer tussen de teams gecreëerd en veel druk op het arbitrale trio gelegd." De tuchtcommissie van de UEFA zal de zaak op 31 maart gaan behandelen.