Sauber niet competitief

Mischa (HPoi)
Het Sauber Petronas team kan niet echt tevreden terug kijken op de race in Maleisië. Jacques Villeneuve viel uit en Felipe Massa kwam als tiende over de finish.

Villeneuve viel uit doordat hij spinde en in de grindbak belandde. Naarmate de race vorderde kreeg Jacques naar eigen zeggen steeds meer vertrouwen in de auto. “Ik kon de bochten steeds vaker lekker agressief aanvallen, zoals ik dat graag doe. Plotseling brak de auto in ronde 27 echter weg, waarna ik de controle verloor over de wagen."

Massa was redelijk snel en kon lange tijd de Ferrari van Michael Schumacher volgen. Na zijn tweede pitstop had Felipe echter te kampen met veel overstuur. “In bocht twaalf ging ik even door het gras. Hierna verloor ik ineens veel neerwaartse druk en was de auto amper nog te besturen".

Peter Sauber, teambaas van het gelijknamige team, noemt het een zware race. “We hadden meer verwacht, vooral hier op het thuiscircuit van onze sponsor Petronas. De resultaten die we hier lieten zien hebben ons hard op de feiten gedrukt. Er dient dubbel zo hard gewerkt te worden om competitiever te worden.”