Button haalt uit naar Honda

Mischa (HPoi)
Ali Salami herschreef voor ons dit nieuwsbericht.

Jenson Button heeft uitgehaald naar motorleverancier Honda, nadat hij en teamgenoot Anthony Davidson met motorproblemen uit waren gevallen in de Grand Prix van Maleisië.

"Ik ben erg boos," aldus de Brit. "Een motor drie ronden laten draaien is niet moeilijk en hij moet het gewoon een hele race doen. Vergeleken met vorig jaar hebben we op dit moment op elk vlak een enorme stap terug gemaakt."

Button's frustraties werden versterkt doordat hij dacht een goede race set-up te hebben. "Ons tempo was erg goed en voor de hoeveelheid brandstof die we aan boord hadden is het erg teleurstellend," aldus de coureur die vorig jaar nog zulke hoge ogen gooide. Dit jaar heeft de Brit de finish echter nog niet gehaald. "Het moet veranderen en ik denk niet dat het meteen zal veranderen," aldus Button. "Dat is de enige zorg."

Ironisch genoeg startte BAR Honda de race in Maleisië met twee nieuwe motoren, nadat het team een gat in het reglement had gevonden. Button viel in de oefensessie op zaterdag echter uit met een olielek, waarna hij en Davidson tijdens de race met hetzelfde probleem de auto aan de kant moesten zetten.

Directeur van Honda Shuhei Nakamoto heeft verbetering beloofd voor de volgende race. "Het spijt ons van de problemen met de motor, voor team en coureurs," aldus Nakamoto. We zullen voor de Grand Prix van Bahrein een tegenmaatregel hebben gedaan."