Uitslag Grand Prix van Maleisië

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Vanochtend werd de Grand Prix van Maleisië verreden. Fernando Alonso verzilverde zijn pole position en won de race. Op de tweede plek eindigde Jarno Trulli en derde werd Nick Heidfeld.

De race kon deze keer wel in één keer worden gestart, maar al na drie rondes vielen de eerste uitvallers te noteren. Patrick Friesacher spinde van de baan af en kon de race niet meer vervolgen. In dezelfde ronde ging Jenson Button eraf; hij blies zijn motor op. Maar daar hield het voor het team van BAR Honda niet op, want vlak daarna vloog ook Anthony Davidson eraf. Ook hij had een opgeblazen motor.

Jacques Villeneuve spinde halverwege de race van de baan af en kwam in de grindbak tot stilstand. Hij zei zelf dat het aan een vastgeslagen rem lag. Alonso wist zijn voorsprong te consolideren en na de eerste serie pitstops lag hij weer aan kop. Toen kreeg Kimi Räikkönen een probleem met zijn banden; zijn rechterachterband raakte lek en hij moest, net nadat hij een reguliere pitstop had gemaakt, weer de pits in om een nieuwe band te halen.

De rondes daarna waren er een aantal aardige gevechten op de baan. Hieronder viel het gevecht tussen Ralf Schumacher, Nick Heidfeld en Mark Webber. De drie waren bij elkaar gekomen toen Ralf een inhaalpoging deed op Mark Webber, die mislukte, en daardoor raakte Ralf Webber tot twee keer aan toe. Heidfeld was de lachende derde; hij kon beide coureurs in één keer voorbij. Helaas voor hem kwam Mark Webber nog even langs. Hij probeerde Heidfeld in te halen, wat hem ook lukte, maar Heidfeld moest toen twee plekken afstaan, want ook Ralf ging hem voorbij.

Maar er waren ook minder geslaagde inhaalpogingen. Het toppunt daarvan was toen Giancarlo Fisichella en Mark Webber er samen afgingen in de laatste bocht. Webber had Fisichella ingehaald en Fisichella probeerde zijn positie terug te halen, waarbij hij tegen de Williams aangleed. De laatste uitvaller van de race was Rubens Barrichello, die opgaf.

Uitslag Grand Prix van Maleisië:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1  1:31:33.736  
2 Jarno TrulliToyota F1  + 24.327  
3 Nick HeidfeldBMW Williams F1  + 32.188  
4 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  + 41.631  
5 Ralf SchumacherToyota F1  + 51.854  
6 David CoulthardRed Bull Racing  + 1:12.543  
7 Michael SchumacherScuderia Ferrari  + 1:19.988  
8 Christian KlienRed Bull Racing  + 1:20.835  
9 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 1:21.580  
10 Felipe MassaSauber Petronas  + 1 ronde  
11 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix  + 2 ronden  
12 Tiago MonteiroJordan Grand Prix  + 3 ronden  
13 Christijan AlbersMinardi F1  + 4 ronden  
- Rubens BarrichelloScuderia Ferrari    opgave
- Giancarlo FisichellaRenault F1    crash
- Mark WebberBMW Williams F1    crash
- Jacques VilleneuveSauber Petronas    remprobleem
- Jenson ButtonBAR Honda    motor
- Anthony DavidsonBAR Honda    motor
- Patrick FriesacherMinardi F1    spin