Griekse atleten vrijgesproken

René (Eilanden)
De Griekse atleten Costas Kenteris en Katerina Thanou zijn door de Griekse atletiekfederatie vrijgesproken. Beide atleten was het bewust ontlopen van dopingcontroles ten laste gelegd. Kenteris en Thanou raakten vlak voor de Olympische Spelen in Athene in opspraak toen ze een dopingcontrole ontliepen en daarna claimden een motorongeluk te hebben gehad.

De Griekse justitie was er echter al snel zeker van dat het ongeluk in scène was gezet. Door alle commotie die de rel veroorzaakte, besloten beide Griekse sporters zich terug te trekken.

De trainer van beide atleten, Christos Tsekos, werd wel schuldig bevonden. Volgens de tuchtcommissie van de Griekse bond was de trainer op de hoogte gesteld van de voorgenomen controles, maar had hij nagelaten zijn atleten hierover in te lichten. Hij kreeg een schorsing van 4 jaar opgelegd.

Het is nog maar de vraag of de internationale atletiekbond IAAF de vrijspraak voor Kenteris en Thanou zal accepteren. De IAAF heeft in ieder geval aangekondigd de uitspraak zeer aandachtig te bestuderen.