De Jongh oppermachtig op Nokereberg

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Steven de Jongh heeft de jubileumeditie van Nokere – Koerse naar zijn hand weten te zetten. Hij won de sprint van de kopgroep en derhalve ook de wedstrijd.

"Als vanavond nu ook nog mijn hoogzwangere vrouw bevalt, dan zal het een heel leuke dag geweest zijn.", grapte de Jongh bovenop de Nokereberg tussen enkele flinke hoestbuien door. Ondanks zijn verkoudheid won hij de wedstrijd toch.

De wedstrijd zelf werd gezet door een zestal renners die er al snel vandoor gingen. De renners liepen tot iets meer dan vier minuten uit, maar in de achtste ronde was de vluchtpoging bijgehaald.

Een massasprint leek onafwendbaar, maar in de laatste ronde lukte het een stuk of 20 renners het om zich af te scheiden van het peloton. Steven de Jongh zat daarbij en won de wedstrijd. Dit is al het derde jaar op rij dat er een Nederlander wint. Eerder deden Matthé Pronk en Max van Heeswijk hetzelfde.

"Ik kan het dus ook bij deze temperaturen", grijnsde De Jongh, die een patent heeft op winnen in helse weersomstandigheden. "Op 300 meter van de finish ging ik de spurt aan en vlak voor de streep keek ik om. Tja, de rest bengelde op twintig meter." Achter de Jongh werd Igor Abakoumov tweede. Geert Omloop eindigde op de derde plek.