Fiat voor nieuwe competitieopzet

Olga (Nuongirl)
Na overleg met landelijke en gemeentelijke overheden mag de KNVB de nieuwe competitieopzet voor het betaald voetbal voor volgend seizoen invoeren.

Mochten de clubs zich echter niet aan de gemaakte afspraken gaan houden, dan is het nieuwe systeem het seizoen daarop niet meer toegestaan. Dat is het resultaat van het overleg tussen minister Remkes van Binnenlandse Zaken, de voetbalbond, de politie en de betrokken gemeentes.

Verschillende partijen hadden moeite met de opzet, door de play-offs zouden er meer wedstrijden komen en dat zou leiden tot meer politie-inzet. Er is nu afgesproken dat in en rondom de stadions de stewars de orde zullen gaan bewaken, in plaats van de politie. Ook zal er een verplichte uitkaart komen. In december 2005 wordt er geëvalueerd. Ondertussen wordt ook onderzocht of in de nabije toekomst pasfotoregistratie op de clubkaart gerealiseerd kan worden.

Verder is er afgesproken dat er niet zal worden gespeeld op 31 december, 1 januari en 4 januari, zoals in de oorspronkelijke plannen de bedoeling was. Tweede kerstdag (26 december) en Koninginnedag (30 april) zijn wel beschikbaar.