'Davidson misschien naar Sauber'

Roel (jozef444)
Er doen geruchten in het paddock de ronde dat Peter Sauber met BAR-tesrijder Anthony Davidson aan het praten is om mogelijk het zitje van Jacques Villeneuve over te nemen.

Villeneuve valt na zijn eerste race blijkbaar al zo tegen dat men voor alle zekerheid al op zoek is naar een vervanger voor de Canadees. Waarschijnlijk is er bij Davidson alleen nog maar gekeken of hij dit seizoen beschikbaar is om nog te racen voor een ander team. Hij zou het zitje van Villeneuve over kunnen nemen wanneer deze niet aan zijn doelstellingen in zijn tweejarige contract voldoet.

Villeneuve heeft tot nu toe geen geweldige testresultaten laten zien en in de GP van Australië reed hij een erg slechte race. Dat het Zwitserse team nu echter al bezig is met vervanging te zoeken is wel opmerkelijk.

Volgens de Canadees ligt het probleem bij Sauber, zij zouden niet genoeg hebben gedaan om hem thuis te laten voelen in het team, hij had daar meer van verwacht. Verder zegt hij dat de nieuwe wagen tegenvalt, maar als de wagen zo tegenvalt dan is het raar dat zijn teamgenoot Felipe Massa wel snelle tijden neer kan zetten.

Peter Sauber zelf ontkent tot nu toe dat hij bezig is met plannen om Villeneuve op korte termijn te vervangen. Wel zei de Zwitser dat zowel het team als de Canadees niet blij waren met het behaalde resultaat in Australië. Ook het team van BAR zegt nog geen contact te hebben gehad met het team van Sauber over het mogelijk overnemen van Davidson.