Renault: "Niet BAR, maar de FIA bekritiseren

Olga (Nuongirl)
Ook Renault F1 heeft zich nu uitgesproken over de tactische zet van BAR Honda tijdens de Grand Prix van Australië. Het team vindt echter niet dat BAR, maar de makers van de regels de kritiek moeten krijgen.

BAR haalde in de laatste ronde van de race zowel Jenson Button als Takuma Sato van de baan om zo tijdens de Grand Prix van Maleisië te kunnen starten met nieuwe motoren. Het gebruik van dit gat in het reglement viel niet goed bij anders teams, zoals Toyota. Volgens Renault-topman Pat Symonds moeten deze teams echter klagen bij de FIA.

"Het ideaal van het gebruik van één motor tijdens twee weekeinden is in mijn ogen een goede. Maar het gat dat in de regels is gelaten, waarbij je de motor kunt vervangen als je express niet finisht, is belachelijk," aldus Symonds. "Een simpele verandering aan de interpretatie van de huidige formulering van de tekst zou voldoende zijn, maar het gat zal worden gebruikt tot het gesloten wordt."

De FIA heeft woensdag overigens laten weten dat de stewards in Maleisië mogen beslissen of BAR alsnog gestraft zullen worden.