Barrichello: "Ik kan kampioen worden"

Olga (Nuongirl)
Rubens Barrichello gaat dit jaar toch echt vechten voor de wereldtitel. De plaats achter Michael Schumacher is verleden tijd, een overname van diens wereldtitel het doel. Dat heeft de Braziliaan nogmaals laten weten.

Tijdens de Grand Prix van Australië werd Barrichello tweede, terwijl Schumacher de hele race niet veel liet zien en uiteindelijk zijn auto de pits in reed na een aanvaring met de wagen van Nick Heidfeld.

"Ik heb de hele tijd hard gewerkt om een titelkandidaat te zijn en ik denk niet alleen in termen van het slechts verslaan van Michael," aldus Barrichello op de website van Ferrari. "Ik heb alle ingrediënten om succesvol te zijn. Ik hoef alleen maar te kijken naar Australië waar ik als elfde van start ging en het finishen als tweede een fantastisch resultaat was, al helemaal omdat het pakken van punten terwijl we nog met de oude wagen rijden zeer belangrijk is."

Het komende weekend wordt een belangrijke test voor de teams als het gaat om de nieuwe motoren-regel, zo stelt Barrichello. "Dit is de echte test. Ik heb een zeker aantal mijlen op mijn teller en daar moet ik goed naar kijken. Michael heeft minder mijlen op zijn teller, dus hij kan tijdens de vrije training mogelijk meer ronden doen. Maar we werken als een team bij Ferrari, dus dat zal voor mij ook goed zijn."