[Upd] ‘Nieuwe regels omtrent motoren’

Roel (jozef444)
De FIA wil een verandering van de nieuwe reglementen wat betreft de motorenregel. De teams zouden met deze verandering aan moeten tonen dat de reden van uitvallen met motorproblemen te maken heeft.

Hiermee wordt gereageerd op de actie van BAR Honda tijdens de race op Albert Park. Het team liet beide rijders in de laatste ronde 'uitvallen' om zo voor de volgende race nieuwe motoren te kunnen plaatsen. Als de verandering in regels door wordt gevoerd dan moeten stewards, voordat de motor verwisseld wordt, de krachtbron hebben gecontroleerd.

Update om 13:00u:
De FIA laat het aan de stewards in Maleisië over om te beslissen of BAR alsnog gestraft zal worden voor het opzettelijk uitvallen. Als BAR de motoren uit Australië niet heeft meegenomen naar Sepang, zullen er nieuwe motoren worden gebruikt en is de kans groot dat beide coureurs tien plaatsen worden teruggezet op de startgrid.

Update 15.55:

De FIA heeft heeft laten weten dat er voortaan onderscheid zal worden gemaakt tussen duidelijk aanwijsbare redenen voor een uitval en uitvalbeurten die in scene gezet worden. Deze maatregel is met ingang van de Grand Prix van Maleisië van kracht.