Villeneuve geïrriteerd door pers

Maurice (mbn)
Jacques Villeneuve is geïrriteerd door de verhalen die over hem zijn geschreven in de afgelopen week. Met name de suggestie dat hij al niet meer goed ligt binnen Sauber bestrijdt hij.

Na zijn veertiende plaats in Melbourne was er met name vanuit de pers veel kritiek op zijn optreden. Ook vanuit Sauber klonken ontevreden geluiden over de race. In de Formule 1 is die combinatie al snel genoeg reden voor geruchten dat Villeneuve onder vuur ligt binnen het team.

Daarover wil Villeneuve niet zoveel zeggen: "Ik wil echt niet reageren op wat we op websites en in de pers kunnen lezen deze week. Soms is het goed om tussen de regels door te lezen en het kan gevaarlijk zijn hierop te reageren. Ik wil geen problemen creëren; ik wil me op mijn werk binnen het team concentreren."

Hij wilde echter wel een verklaring geven voor de slechte prestatie: "We hadden geen idee over hoe de banden het zouden doen, omdat we simpelweg ze niet hadden getest. We dachten dat de achterbanden flink zouden slijten gedurende de race, dus hebben we de auto aangepast zodat deze hierdoor veroorzaakte onderstuur zou opvangen. We hadden weinig grip aan de voorkant staan dus. Daardoor was het met koude banden in de eerste ronde net als rijden op ijs. Ik had de zachte component banden en Felipe de harde component, omdat we de twee wilden vergelijken."