Briatore: te weinig druk op Schumacher

Olga (Nuongirl)
De tegenstanders van Michael Schumacher zetten te weinig druk op de zevenvoudig wereldkampioen. Dat is de mening van het hoofd van Renault, Flavio Briatore.

De Italiaan, die Schumi meemaakte tijdens diens eerste twee titels in 1994 toen hij het team van Benetton leidde, stelt dat de Duitser op de baan te ontspannen is en doet waar hij zin in heeft. "We hebben het te gemakkelijk gemaakt voor Michael," aldus Briatore in de Duitse krant 'Welt am Sonntag'. "Hij is daar zo ontspannen als een taxi-chauffeur."

Schumacher werd de afgelopen week in de Duitse pers behoorlijk bekritiseerd voor zijn aandeel in de aanrijding met BMW Williams F1-coureur Nick Heidfeld tijdens de Grand Prix van Australië. Hierdoor kon Heidfeld niet verder en hoewel Schumi zelf even later zijn weg kon vervolgen reed hij naar de pits om daar uit de race te stappen.

De Duitse tabloids stelden dat Schumacher schuld aan het voorval had moeten bekennen. De Duitser vond echter dat het de fout van niemand was. Briatore is het hier niet mee eens. "Het leek alsof hij niet alles deed om het ongeluk te voorkomen." De Ranault-baas voegde toe dat de coureurs de Duitser maar eens echt onder druk moeten zetten. "Hij maakt fouten als hij onder druk staat."