Uitslag Feyenoord - Sporting Portugal

Otto (okee6)
Feyenoord speelde de return in de derde ronde van de UEFA Cup tegen Sporting Portugal. In een met incidenten doorspekt duel werd er met 1-2 verloren.

Het vertoonde spel deed er deze avond niet toe in de Kuip. Even voor rust ontplofte een vuurwerkbom achter de Portugese keeper Ricardo, waarop die neerging. De scheidsrechter liet na een stadionmededeling en verzorging van Ricardo echter weer verder spelen. In de tweede helft ontstond na de eerste Portugese treffer andermaal tumult. Op de vierende kluwen Sporting-spelers kwamen diverse voorwerpen neer. Een speler werd geraakt door een aansteker en ging neer. Vervolgens verlieten de teams voor een rustperiode het veld. De scheids liet daarna wederom hervatten. De wedstrijd haalde vervolgens het einde.

Sporting was het duel goed begonnen. In de eerste tien minuten speelden de Portugezen zeer dreigend. Feyenoord kwam die fase echter zonder kleerscheuren door. Vervolgens zette het voorzichtig aanvallen op. Mede door de onverwachte onderbreking was het duel echter rommelig.

In de tweede helft ging Feyenoord op jacht naar de openingstreffer. Een counter van Liedson leidde echter tot een achterstand. Na de onderbreking van tien minuten kwam de Rotterdamse ploeg mat de kleedkamer uit. De tweede Portugese treffer van Rochemback uit een vrije trap bezegelde het lot definitief. Nadat Nicky Hofs aan een tweede gele kaart was ontsnapt, tekende deze speler alsnog voor de eretreffer (1-2). De nieuwe 1-2 nederlaag betekent dat ook voor de Rotterdammers het UEFA Cup toernooi er op zit.


Feyenoord - Sporting Portugal (1-2)
62' Liedson 0-1
82' Rochemback 0-2
88' Hofs 1-2

Feyenoord: Lodewijks,Zuiverloon (Lazovic/71), Gibbs, Saidi, Basto (Ono/46) Castelen, Hofs, Paauwe, Goor, Kuijt, Kalou

Sporting Portugal: Ricardo, Rogerio, Enakarhire, Hugo (Garcia/73), Rui Jorge, Martins (Douala/74), Barbosa, Rochemback, Moutinho, Sá Pinto (Viana/87), Liedson