Uitslag Heerenveen - Newcastle United

Otto (okee6)
SC Heerenveen trof vanavond in eigen huis Newcastle United. Ondanks een eerdere kleine voorsprong werd er met 1-2 verloren van de Magpies.

De Friezen zagen Newcastle vanaf de aftrap gasgeven. Directe doelkansen werden echter niet benut. Klaas-Jan Huntelaar was het die halverwege de eerste helft met een vlammend schot via onderkant lat de openingstreffer scoorde. Hij werd daarbij uitstekend bediend door Arnold Bruggink. De rust werd gehaald met de 1-0 stand.

Newcastle verscheen beter uit de kleedkamer en kon pas na twintig minuten gelijk maken. Alan Shearer brak de ban nadat hij eerder nog door Brian Vandenbussche was dwars gezeten. Newcastle zette door en zag in de slotfase de inspanning beloond met een treffer van Lee Bowyer, die een voorzet met de hak tot doelpunt promoveerde. De speler zou even later nog met een tweede gele kaart voor hands van het veld worden gestuurd. Mika Väyrynen miste vrij voor doelman Shay Given een goede mogelijkheid. Heerenveen kon daarna middels vrije trappen van Yildirim hopen op meer, maar het eventueeel verdiende puntje zat er niet in.


sc Heerenveen - Newcastle United (1-2)
23' Huntelaar 1-0
65' Shearer 1-1
81' Bowyer 1-2

Rood: Bowyer (New, 2x geel/86')

sc Heerenveen: Vandenbussche, Bakkati, Hansson, Breuer, Rzasa, Väyrynen, Prager, Hestad, Yildirim, Bruggink (Sikora/77), Huntelaar (Samaras/77)

Newcastle United: Given, Carr, O'Brien, Bramble, Babayaro (Hughes/51),Bowyer, Faye, Kluivert, Jenas, Shearer (Taylor/89), Ameobi (Robert/62)