Domingues claimt Midland-contract

Maurice (mbn)
Mario Domingues heeft verklaard een intentieverklaring op zak te hebben om in 2006 voor Midland te gaan rijden. De Mexicaanse coureur rijdt momenteel in het Champ Car-kampioenschap.

Domingues leek een grote kandidaat om dit jaar al voor het door Midland overgenomen Jordan te gaan rijden. Hij had echter nog een contract om komend seizoen in de Champ Car te rijden. Naar eigen zeggen hebben hij en Midland wel een intentieverklaring getekend, waardoor het erg waarschijnlijk is dat hij volgend jaar Formule 1 rijdt.

Domingues vertelde: "Om duidelijkheid te geven, ja, ik heb een intentieverklaring getekend om voor het Midland Jordan-team te rijden in 2006. Ik hoef geen geld mee te brengen, omdat het team en de series weten dat als ik in de Formule 1 rijd er grote belangstelling van Mexicaanse sponsors zal zijn. Doordat ik echter met een flink aantal coureurs moet concureren die wel geld meebrengen, zal ik er alles aan doen om de sponsors aan te trekken."

"Ik had een aanbod gehad om derde rijder te worden voor de vrijdagen in 2005 en daar hoefde ik geen geld voor mee te nemen. Dat was echter wel een full-time verplichting, omdat ik naar alle races zou moeten reizen en testwerk zou moeten doen. Ik moest het afslaan, omdat ik een contract heb met HVM in de Champ Car voor 2005. Een goed contract, waar ik goed voor wordt betaald, dus wil ik het uitdienen."