Lippi wil af van slechte manieren

Sierd (Legolas_Greenleaf)
Marcello Lippi, de bondscoach van Italië, heeft zijn spelers gevraagd om zich beter te gedragen op het veld. Hij is van mening dat, door de 'maniertjes' van de Italianen, zij sneller bestraft worden.

"Onze spelers protesteren veel tegen beslissingen van scheids- en grensrechters tijdens wedstrijden, en dat is een gewoonte die we moeten afleren. Bovendien jagen spelers het arbitrale trio tegen zich in het harnas en geven ze het Italiaanse voetbal een slechte naam door hun gedrag. Het moet over zijn met het vragen van gele kaarten voor tegenstanders met de bekende handgebaren.", aldus de bondscoach van Italië.

Volgens Lippi heeft Italië een bepaalde reputatie gekregen, vooral onder de scheidrechters, die ze dan net sneller bestraffen. "Als Italië niet wat meer beschaving gaat tonen, kan ons die reputatie duur komen te staan."

Lippi is in gesprek met verschillende groepen binnen het Italiaanse voetbal om 'schoon spel' te bevorderen. Met het juiste gedrag hoopt hij dat de rest van de voetbalwereld met een positieve blik naar Italië gaat kijken.