Sneijder haakt af voor Engeland

Otto (okee6)
Wesley Sneijder heeft maandag het Oranje trainingskamp voortijdig verlaten. Een hamstringblessure noopt hem rust te nemen.

Daar Sneijder tijdens de training last kreeg van de hamstring, ging hij voortijdig naar de kleedkamer. Aanvankelijk werd gedacht dat hij met wat rust alsnog woensdag beschikbaar zou zijn. Nader onderzoek wees echter uit dat de zeventienvoudig international de oefeninterland tegen Engeland zal moeten laten schieten.

Bondscoach Marco van Basten heeft nog geen mededeling gedaan over een eventuele vervanger voor de Ajacied. Zijn selectie bestaat nu nog uit zeventien spelers.

Ajax trainer Ronald Koeman komt de blessure van Sneijder zeer ongelegen. Na het verlies tegen FC Twente van afgelopen weekend en met het oog op het komend treffen tussen AZ en PSV, dient de uitwedstrijd tegen NAC Breda te worden gewonnen. Rafael van der Vaart is voor die wedstrijd geschorst. Ook mist zijn ploeg ervaren spelers als Tomás Galásek en Zdenek Grygera. Het meespelen van Sneijder is nu onzeker.