Bruni naar GP2

Roel (jozef444)
Oud Minardi-coureur Gianmaria Bruni gaat in 2005 rijden in de nieuwe GP2 klasse. Bruni heeft ervoor gekozen om weer opnieuw in de opstapklasse van de F1 te gaan rijden.

Bruni: “Nadat ik een jaar in de Formule 1 heb gereden zullen sommige mensen me wel voor gek verklaren om een stapje lager te gaan rijden. Maar ik ben een coureur en ik wil racen.” Hij zal gaan rijden voor het team van Coloni. In deze klasse zal hij het op moeten nemen tegen coureurs zoals Heikkie Kovalainen en Nelson Piquet jr.

GP2 organisator Bruno Michel: “Ik ben blij dat het Coloni GP2 team Bruni heeft gecontracteerd, dit is goed nieuws voor de gehele GP2.” Verder is hij natuurlijk ook blij voor Bruni zelf en hoopt dat de Italiaan dit seizoen in de GP2 ervaring op kan doen en zijn rijderkwaliteiten kan laten zien.

De GP2 is een nieuwe klasse die de oude F3000 gaat vervangen. Iedereen rijdt hierin met auto’s die gemaakt zijn door Dallara en met motoren van Renault, Bridgestone is bandenleverancier voor de klasse. Er zullen 24 races worden verreden en deze zijn gelijk aan die op de Europese kalender van de Formule 1. Elk raceweekend wordt zowel op de zaterdag als de zondag een race verreden. Het finale weekend vindt overigens plaats in Bahrein.