Leandro wil ontbinding contract bij PSV

Olga (Nuongirl)
Leandro wil zijn contract met PSV laten ontbinden. De Eindhovense club wil hier vooralsnog niet op ingaan en betaalt de 21-jarige Braziliaan voorlopig geen salaris meer, aldus De Telegraaf.

De Braziliaan verblijft al enige tijd in zijn geboorteland en overweegt nu juridische stappen tegen de club. Leandro heeft bij PSV nog een verbintenis tot medio 2007.

"Op jonge leeftijd heeft hij een contract getekend, dat hij als volwassene willens en wetens nog eens heeft bevestigd", zegt PSV-trainer Guus Hiddink in De Telegraaf. "En dat tegen goede condities. We hebben zijn raadgevers hier uitgenodigd om over de zaak te praten en dan is het kinderachtig als ze niet komen opdagen (..) Het is een trieste zaak. Er is iets verloren gegaan, wat in de kern mooi was, want sec genomen is hij een goede voetballer."

Leandro staat sinds januari 2002 onder contract in Eindhoven. PSV dacht in Leandro een nieuwe Braziliaanse parel te hebben gestrikt, maar het ging al snel mis. Hij kampte met chronische liesklachten en wilde daarvoor aanvankelijk niet onder het mes. Daarna kampte hij ook met ander blessureleed. Hij speelde in het seizoen 2002/2003 nog veertien wedstrijden, vorig seizen slechts één competitieduel en dit seizoen kwam Leandro tot drie optredens.