Aimar ongelukkig bij Valencia

Olga (Nuongirl)
De 25-jarige Argentijnse middenvelder Pablo Aimar is niet gelukkig bij Valencia.

Onder de nieuwe coach Claudio Ranieri heeft Aimar geen vaste basisplaats, en de Argentijn zou nu aan vertrek denken. De zaakwaarnemer van de middenvelder, Gustavo Mascardi, wil de ontstane situatie binnenkort gaan bespreken met de Spaanse club. Liverpool en Ajax worden al genoemd als geïnteresseerde clubs.

Dit seizoen speelde Aimar mee in dertien competitiewedstrijden, waarvan slechts zes als basisspeler. In de Champions League startte hij drie maal in de basis, en in de met 2-1 van FC Porto gewonnen finale van de Europese Super Cup kwam hij als invaller in het veld.

Coach Ranieri geeft de middenvelder weinig speeltijd, maar wil de speler niet kwijt. "Aimar is een erg belangrijke speler voor ons en ik geloof niet dat hij Valencia wil verlaten", aldus Ranieri tegenover Sky Sports.

Onder de vorige coach, Rafael Benitez, had hij wel een vaste plek in de eerste elftal en veroverde hij in 2002 en 2004 de landstitel en in 2004 ook de UEFA Cup. Benitez is nu coach van Liverpool en vandaar de link met de Reds. De Spaanse internetsite Levante bracht Ajax in verband met de Argentijnse international.