Gullit: "PSV nu klap toedienen"

Maurice (mbn)
Ruud Gullit rekent morgen op een zege tegen PSV. Als Feyenoord nog mee wil doen om het kampioenschap moet het nu die klap toedienen.

Na het 4-1 verlies van PSV in Griekenland is het volgens de Feyenoord-trainer nu een ideaal moment een klapje toe te dienen. Zorgen heeft Gullit nog wel over zijn eigen opstelling. Als PSV Jefferson Farfán in de spits opstelt zal de trainer ingrijpen om te zorgen dat Paauwe niet in de problemen komt. Daarnaast twijfelt hij voor de linksbackpositie tussen Basto en Mtiliga.

Gullit zei over de besloten training van gisteren: "Ik vind het wel eens lekker om in alle rust dingen uit te proberen, zonder dat de buitenwacht daar meteen conclusies aan verbindt. Bij Milan was ik nooit anders gewend."

Over de wedstrijd en PSV: "We moéten zelfs winnen, om het nog spannend te houden. Voor onszelf en voor andere ploegen. Bovendien is dit het moment om PSV een 'klappie' toe te dienen. Als zij na de ruime nederlaag in Griekenland nu nogmaals verliezen, gaat dat bij hen zeker doorwerken. Je kunt als speler op twee gedachten hinken, maar je mag nooit met 4-1 verliezen. Ik weet zelf uit ervaring hoe het werkt: bij een nederlaag tegen ons gaat PSV niet lekker de winterstop in. Als wij verliezen, verwacht ik die klap in ons geval overigens niet. Waarom niet? Dat proef ik gewoon."