Uitslag Zagreb - sc Heerenveen

Otto (okee6)
SC Heerenveen stond voor de opgave om Dynamo Zagreb in eigen stadion te verslaan. Alhoewel lang tegen een achterstand werd aangekeken, kwam het met 2-2 weg. De Friezen hebben daarmee kwalificatie voor de volgende ronde nog in eigen hand.

De ploeg uit Zagreb maakte het Heerenveen flink lastig. Op een slecht veld kwam de thuisploeg al na een kwartier op een voorsprong door Bosjnak na een vrije trap. Klaas Jan Huntelaar zorgde met een kopbal voor enig gevaar van Friese zijde. Yildirim schoot een vrije trap net naast.

Na de rust kwam spits Georgi Samaras in de ploeg voor verdediger Said Bakkati. Het was echter weer Zagreb dat raak schoot. Pranjic schoot uit een onmogelijke hoek de 2-0 op het bord. In de slotfase ging het echter nog spoken. Eerst maakte Ugur Yildirim 2-1, waarna Huntelaar uit een strafschop de gelijkmaker liet aantekenen. In blessuretijd werd door Heerenveen ook nog op de lat geschoten. Het bleef bij 2-2. Heerenveen heeft aan een zege op Beveren voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

Dinamo Zagreb - sc Heerenveen (2-2)
15' Bosnjak 1-0
57' Pranjic 2-0
84' Yildirim 2-1
87' Huntelaar 2-2 (pen)

Dinamo Zagreb: Vasilj, Buljat, Milinovic, Jese, Lucic, Agic, Bosnjak (Strok/70), Mujcin (Tomic/75), Pranjic, Da Silva, Karic (Zahora/82)

sc Heerenveen: Vandenbussche, Bakkati (Samaras/46), Hansson, Seip, Rzasa, Hestad, Breuer, Selakovic (Sikora/67), Yildirim, Huntelaar, Rose (Väyrynen/76)