Massa slachtoffer bandenoorlog

MavRick
Felipe Massa heeft voorlopig zijn ambitie om zich bij het team van Ferrari binnen te werken, in de ijskast moeten zetten. Bandeleverancier Michelin heeft een stokje voor de tests van de Braziliaan gestoken.

De oorzaak ligt bij het feit dat Sauber het besluit heeft genomen om niet met Bridgestone verder te gaan als bandenleverancier, maar over te stappen op het Franse rubber van Michelin. Michelin laat namelijk niet toe dat een coureur die bij een van "hun" teams rijdt, gaat testen voor een Bridgestone-team. Dit ondanks de sterke band die Sauber met Ferrari leek te hebben door het feit dat zij met klanten-motoren van het Italiaanse team rijden.

Klaarblijkelijk is Michelin erg bang dat Massa in-side informatie door zou lekken naar de concurentie. Ironisch genoeg heeft Ferrari als gevolg van de ontbinding van het testcontract met Massa, Mark Gené aangenomen om als testcoureur naast Luca Badoer te gaan functioneren. Hiermee doet Bridgestone in een keer precies waar Michelin erg bang voor blijkt te zijn, want als er iemand over informatie beschikt over Michelin-banden dan is dat wel de voormalig testcoureur van Williams.