Coulthard's hoop op stoeltje krijgt vleugels

MavRick
Red Bull directeur Dietrich Mateschitz heeft toegegeven dat David Coulthard een grote kans maakt om volgend jaar voor het "nieuwe" team uit te komen.

De Schot die meer races gewonnen heeft dan enig ander actieve Formule 1 coureur (met uitzondering van Michael Schumacher), verloor zijn stoeltje aan Juan Pablo Montoya toen deze een contract tekende bij het team van McLaren.

Hoewel het team van Mateschitz nog geen enkele coureur heeft vastgelegd, maken ook de Oostenrijker Christian Klien en de Italiaan Vitantonio Liuzzi nog steeds een grote kans op een stoeltje. Het probleem voor een van deze heren is echter dat Red Bull het niet denkt te redden met alleen twee jonge honden in het team.

"Wat we nu nodig hebben is ervaring, want het is erg lastig voor ons om met twee rookies te beginnen. Als we kijken naar de coureurs die op dit moment nog beschikbaar zijn is DC degene die helemaal bovenaan de lijst staat, er zijn namelijk slechts twee rijders die ervaring hebben en erg snel zijn. Die twee zijn David Coulthard en Nick Heidfeld." aldus Mateschitz.

"Ik ben van mening dat hij (Coulthard red.) een van de meest prominente karakters binnen de Formule 1 is," vertelde de Oostenrijkse frisdrankgigant tegen Autosport Magazine tijdens een bezoek aan Barcelona tijdens de tests van afgelopen week. "Ik ben er van overtuigd dat het team met hem zal praten en ik ben van mening dat hij er niet alleen goed uit ziet maar ook nog een fantastisch coureur is."