Hamilton reageert op ontslag Phonak

Maurice (mbn)
Gisteren werd bekend dat Phonak in een laatste poging voor een ProTour-licentie Tyler Hamilton heeft ontslagen. De sterrenner van het team wordt door de UCI beschuldigd van gebruik van bloeddoping.

Hamilton reageert nu op zijn ontslag: "Na vele gesprekken met het teammanagement hebben we samen geconcludeerd dat het voor het team niet mogelijk zou zijn zich op het huidige niveau te manifesteren met mijn naam in het team. Gespecificeerd zou het onmogelijk voor Phonak zijn om te worden geaccepteerd in de UCI ProTour met een rijder die nog lopende dopingzaken tegen zich heeft."

Het heeft voor Phonak niet mogen baten. Ondanks de laatste pogingen van het team om te laten zien dat het anti-doping is, hebben eerdere gebeurtenissen de UCI doen besluiten het team uit te sluiten van de ProTour. De UCI begrijpt dat het team renners die worden beschuldigd van dopinggebruik, zolang het niet vaststaat, in bescherming neemt. De UCI vindt het echter onaanvaardbaar dat de medische staf van het team de onderzoeksmethoden van de UCI in twijfel heeft getrokken.