Oude Kamphuis in belangstelling Feyenoord

Olga (Nuongirl)
Niels Oude Kamphuis staat in de belangstelling van Feyenoord, maar of hij ook daadwerkelijk naar de Kuip zal gaan is onduidelijk.

"Feyenoord is een mooie club, maar ze willen me voor de rechterkant. Ik denk rechts achterin", zegt de speler in AD Sportwereld. De 27-jarige Tukker, die weg mag bij het Duitse Schalke 04, wil zich echter gaan richten op een positie op het middenveld.

Oude Kamphuis is de rechtsbackpositie al een tijdje beu. "Ik heb daar bij Schalke jaren gespeeld en wil mijn geluk nu eens op het middenveld proberen. Het liefst centraal, in een controlerende of iets aanvallender rol." Zijn vertrek bij Schalke heeft ook te maken met die ambitie. "Ik heb vorige week met manager Rudi Assauer gesproken. Het werd me al snel duidelijk dat hij me voor de toekomst als rechtervleugelverdediger ziet. Nou, dan houdt het voor mij op."

De Nederlander speelt aankomende woensdag met Schalke 04 in de Kuip tegen Feyenoord. De Duitse club is al zeker van een plek in de volgende ronde van de UEFA cup, en de Rotterdammers moeten winnen om zich ook te plaatsen.