BAR en Williams botsen opnieuw

Maurice (mbn)
BAR en Williams zijn opnieuw gebotst. Waar eerder een overgang van Jenson Button centraal stond, staat nu die van Anthony Davidson centraal.

Na een geheel seizoen goed te hebben gereden tijdens de vrijdagtrainingen bij BAR, zou Davidson volgende week bij Williams de kans krijgen om tijdens een test het begeerde race-stoeltje bij Williams te veroveren. BAR, dat Davidson nog onder contract heeft, trok echter de toestemming in om Davidson voor Williams te laten testen. Volgens het team, omdat Williams onredelijke eisen stelde.

Eerder waren de teams tot een overeenstemming gekomen dat Davidson zou testen en mocht hij bij Williams kunnen gaan rijden, dat hij dan in 2006 door BAR zou kunnen worden teruggehaald. Volgens BAR zou Williams daarop zijn teruggekomen en hebben gezegd alleen een contract zonder verdere condities te willen sluiten over de overgang. Williams claimt echter dat ze alleen als extra de toezegging wilden hebben dat als BAR Davidson in 2006 niet als racecoureur wil hebben, ze Davidson kunnen behouden.

Voorlopig heeft deze controverse ertoe geleid dat Davidson niet meer voor Williams zal gaan testen. Vandaag komen de teams echter opnieuw bij elkaar om alsnog proberen de problemen uit de wereld te ruimen.