BMW bereid tot leveren klant-motoren

MavRick
BMW zou wel eens bereid kunnen zijn om klant-motoren te gaan leveren aan een tweede team. Het bedrijf is echter fel tegen de invoering van 2,4 liter V8 motoren in de Formule 1.

Mario Theissen, van BMW, verklaarde dat, mits de voorstellen tot een testreductie goedgekeurd worden, zijn bedrijf bereid zou zijn tot het leveren van klantmotoren aan een ander team naast Williams. "Het is niet onze bedoeling op het moment, maar vanuit het capaciteits oogpunt is de mogelijkheid er dan wel."

Zo'n gebaar van de in München gevestigde motorenbouwer zou heel goed vallen bij de FIA. Zij dringen er al tijden bij de grote motorenbouwers op aan om de kleine prive-teams van klant-motoren te voorzien.

Daar tegenover blijft BMW op ramkoers liggen met de FIA over de aanpassing van het motorenreglement. De Duitse motorenbouwer is er namelijk fel op tegen om de motorcapaciteit in de Formule 1 te reduceren van 3.0 liter V10's naar 2.4 liter V8's.

BMW heeft al samen met haar concurenten Mercedes en Honda gedreigd om een zaak tegen de FIA aan te spannen op dit punt. "We zijn deze week druk aan het discussiëren over dit punt, en we hopen volgende week te weten wat we hier mee gaan doen", aldus Theissen.