Chelsea verbaasd over lichte straf Mutu

Maurice (mbn)
Chelsea heeft verbaasd gereageerd op de lichte straf voor Adrian Mutu. De Roemeen werd door de FA voor 'slechts' zeven maanden geschorst.

Terwijl Chelsea hard ingeep en direct Mutu ontsloeg, heeft de FA gekozen voor een lichte straf voor Mutu. Ferdinand, die alleen een dopingcontrole miste, werd harder gestraft met acht maanden schorsing. De FA vindt het echter zwaar wegen dat Mutu direct heeft bekend en schorste nu maar voor zeven maanden.

Chelsea vindt dit te lankmoedig, vertelde algemeen directeur Peter Kenyon: "We vinden de straf veel te lankmoedig. De straf geeft de verkeerde boodschap over doping in de sport. Het is ook uiting van een gebrek aan richting binnen de FA. In dit geval denken we dat de FA heeft laten zien zwak te zijn als het gaat over doping."

De FA is het daar uiteraard niet mee eens: "De FA neemt de dopingcontrole extreem serieus. We nemen meer testen af dan welke andere sport in Groot-Brittannië ook. (...) De FA vindt het belangrijk dat de rehabilitatie en de schorsing in verhouding tot elkaar staan. Dat geldt in gevallen dat de speler in kwestie die erkent fout te zijn geweest."