Uitslag Ferençváros - Feyenoord

Otto (okee6)
Feyenoord trof in de tweede poulewedstrijd in de UEFA Cup het Hongaarse Ferençváros in Boedapest. Na lang tegen een achterstand te hebben aangekeken eindigde het gelijk (1-1).

Feyenoord opende goed, het zag in het eerste kwartier kans de wedstrijd in handen te nemen. Op het kwartier miste Dirk Kuijt de eerste grote kans. Ferençváros herstelde zich en zag een kopbal van Bajevski net over gaan. Voordat het eerste halfuur voorbij was had de ploeg meer succes. Uit een vrije trap schoot Tözsér via de Feyenoord-muur raak achter keeper Gabor Babos. De Rotterdammers hadden het vanaf dat moment lastig. Vlak voor rust werd een verdedigende actie van Pascal Bosschaart door arbiter Ceferin als correct beoordeeld, waar een strafschop tot de mogelijkheden had behoord.

Na rust speelde Feyenoord aanvankelijk niet beter. Na een moeizaam kwartier zette het toch weer aan. Salomon Kalou, in de competitie al veelvuldig succesvol, kon de gelijkmaker inschieten na een goede combinatie met Dirk Kuijt. Ferençváros kwam vervolgens opzetten, maar zag behoudens de dode spel momenten geen direct gevaar meer ontstaan.

Het gelijke spel is na de eerdere zege op Hearts een redelijk resultaat. Hearts, dat nu met 0-1 van Schalke 04 verloor, lijkt de eerste afhaker. Feyenoord zal de volgende ronde in de poule toekijken.


Ferençváros - Feyenoord (1-1)
27' Tözsér 1-0
62' Kalou 1-1

Ferençváros: Szücs, Vukmir, Botis, Gyepes, Balog, Lipcsei, Kapic, Huszti, Tözsér (Penksa/65), Sowunmi (Vagner/78), Bajevski

Feyenoord: Babos, Song, Saďdi (Loovens/85), Paauwe, Mtiliga, Castelen (Buffel/54), Bosschaart, Ono, Goor, Kalou, Kuijt